fbpx

Вижте новото BMW 7er, което харчи харчи 2.1 на 100

Информацията по темата е официална и идва директно от централата на BMW. Модификацията 745e беше представена в средата на миналия месец, но баварците чак сега разкриха детайли около техническите иновации.

Новата версия 745e заменя досегашната хибридна 740e iPerformance, която има силов тракт, включващ четирицилиндров двигател с вътрешно горене с мощ от 258 к.с., електромотор със 113 коня и батерии с капацитет само 9.2 кВт/ч.

Иновацията 745e се състои от подобен хибриден силов тракт, но бензиновият мотор е шестцилиндров трилитров. Мощността му е 286 коня. Електромоторът е с мощ от 113 конски сили, но акумулаторният блок е с по-голям капацитет – 12 кВт/ч.

Компонентите на електрическата система са интегрирани в осемстепенната автоматична скоростна кутия Steptronic. От компанията обещават, че разходът на гориво, при това в режим Sport ще е 2.1 литра на 100 километра пробег (2.2 при удължената версия). Само на ток новата хибридна седмица може да изминава от 50 до 59 километра.

Това зависи от типа каросерия, както и предаването – само на задните колела или 4х4. От място до 100 км/ч BMW 745e xDrive ще ускорява за 5.2 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч. Режимите на силовия тракт са хибриден, електрически, спортен, адаптивен и т.нар. Battery Control.

Източник: Fakti.bg

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x