Вижте какъв е късмета ни според деня на раждането

Всеки човек е роден с късмет.

Разликата е, че късметът може да преобладава в определена област и да се проявява в различни години от живота.

Късметът зависи и от деня от седмицата, в който сте родени, пише Zajenata.bg. Това са поверия, които са преминали през вековете и след като са стигнали до наши дни, може и да има нещо вярно в тях. Някои от дните на седмицата са щастиливи, други по-малко.

Понеделник

Успехът на понеделника е в ранните часове. Денят е сравнително независим от влияния – на луната, на звездите и пр.

Добре е да се родиш в понеделник. Роденото в понеделник ще е обичливо, с хубави очи и лице. Ще е кротко, ще има много любов и добър живот.

Вторник

Вторникът по принцип се смята за неблагоприятен ден, „кутсузлия”.

Смята се лош за раждане. Човекът ще стане сух на лице, с черна коса и малки очи. Може да е смирен, ала горделив, ще е кавгаджия. Такива хора обаче са силни и богати и живеят дълго. Всеки вторник има зъл час и никой не знае кой е той. Няма по-лошо бебето да се появи точно в този час. Зла орисия за цял живот. Най-лоши са часовете между обеда и вечерята.

Сряда

Може би именно защото е среда, се приема, че нито е добре, нито е зле да се появиш на този свят или по-скоро, че все пак не е на зле. Роденото в сряда ще е хубаво на лице, ще има стремеж към духовен чин. Ще бъде верен, чистосърдечен, честен човек, но не особено богат. Вярва се, че родените в сряда живеят малко, но ако преживеят, достигат до дълбока старост.

Четвъртък

Денят се приема двузначно за раждане – и като добър, и като лош.

Добре е, че роденият в този ден ще има бяло и червено лице, хубава снага, светли и умни очи. Ще живее много. Лошо е, че ще бъде скитник – „никъде кол няма да забие”.

Петък

Приема се за добър ден. Роденият в петък е смирен, със сини очи, високи и широки по средата вежди, с къдрави коси. Ще се изучи, ще забогатее, ще е честит господар, ще живее дълго. Ще е или сирак, или юнак. И казват, все за нещо ще е петимен, все нещо ще му липсва. Някъде смятат, че това е на сиромашия.

Събота

На дете съботниче всички в семейството гледат с голяма радост и почит. Понеже се случва рядко, смята се, че е направо Божие благоволение и милост към цялата фамилия. Нещо повече – то е Божи дар и за мястото, и селището, в което се е родило. Казват, че през девет села пак трудно се намират съботници. Хората се радват, защото в къща, в която има съботник, вампир не влиза, магии не могат да се правят, лоши духове и болести не смеят да се появят. Всички невидими и зли сили, които дебнат човека в тъмнината отвсякъде, се страхуват и бягат надалече. Дори животните съботници – куче, вол, кон – са на почит и уважение.

Роденият в събота или само през нощта, преди да са пропели петлите, цял живот гледа сънища, живее в тях, вижда нощни духове, говори с умрелите.

Ако роден в събота прокълне някого, клетвата му винаги „стига”.

Неделя

Неделята е „свят ден”. Хубаво е да се роди детето в неделя. Ще е късметлия в живота, ще е честито, разумно, с хубаво лице, с големи очи и дълъг перчем, смирен, кротък, ще обича истината и ще мрази лъжата. Момичето ще е кипра, ще обича да се гизди и облича в най-лични премени. Каквото облече, все ще му прилича. Обикновено тези деца се кръщават Делчо, Неделя и т.н. Тези, които умират в неделя, са праведници. Особено благоприятни са неделите на новолуние и пълнолуние.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via