Високата скорост е убила 25-годишната Вилислава

С близо 100 км в час е карала АТВ 25-годишната Вилислава Русева, която в понеделник загина на обходния път на пловдивското село Белащица, смятат разследващи. Назначена е техническа експертиза за скоростта.

“Въпросното шосе е извън регулация. Беше направено преди години, за да бъдат изведени от населеното място тежкотоварните камиони от близката кариера. Белащица обаче се разрасна и в момента трафикът по същото трасе е оживен”, каза кметицата Цветанка Читакова. По думите й ограничение за шофьорите по този път нямало и те профучавали като куршуми, пише 24 часа.

Отсечката е под наклон и предразполага към висока скорост. Във фаталния ден Вилислава се качила на нерегистрирано АТВ без каска, нямала и книжка. Катаджии предполагат, че е загубила контрол над возилото, прелетяла е с него над канавка и се е забила в дърво. От удара машината се е преобърнала. Водачката й е издъхнала на място.

Жителите на Белащица са потресени от трагедията с красавицата Вилислава. Описват я като позитивна личност, кипяща от енергия. Тя оставя сираче момиченце на 2 г. С бащата на детето си, с когото живеела в Перущица, се разделила и отскоро се пренесла при баба си и дядо си в Белащица.

Възрастните помагали на внучката в отглеждането на хлапето. Родителите на загиналата шофьорка са разведени. Майка й от дълго време работела в чужбина. Баща й си имал втора жена. В нейното магазинче за дрехи Вилислава ходела да продава, за да изкара някой лев, докато е в майчинство.

В Белащица не знаят дали АТВ-то, с което се хвали във фейсбук профила си, е нейно или на вуйчо й.

“От седмица фучеше с машината по улиците. Правехме й забележки за бързото каране, но не вземаше от дума”, обясняват местните.

Бившият й колега Иван Георгиев, с когото Вилислава е работела в миналото в пловдивско заведение като сервитьорка, е изненадан, че е подкарала АТВ. Според него красавицата била по-плаха и по тази причина не си извадила шофьорска книжка.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via