fbpx

Тази година традиционният военен парад ще струва над 500 000 лева

6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия, ще бъде по-мащабен от предишни години.

Очаква се по улиците да премине много повече техника.

Ще видим например танк Т-72, бронирани машини БМП-1 и БМП-23, а в небето ще прелетят изтребител МиГ 29, вертолети Ми 17, Ми 24, „Кугър“ и други.

Събитието ще бъде по-зрелищно по повод 140 години от създаването на Българската армия.

Точната сума, която ще глътне организацията, все още не е ясна, но от Министерство на отбраната са сигурни, че ще надхвърли 500 000 лева, съобщава Mediapool. Гвоздеят в парада ще бъде представянето на пусковите установки от зенитно-ракетни комплекси C-300, C-125, C-200.

Военният парад ще започне в 9:30 ч. сутринта. Ще бъде воден от командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

Във връзка със събитието се забранява управлението на дистанционно управляеми летателни системи (дронове) в периода на провеждане на тренировките на ВВС от 3 до 6 май и по време на самия парад. Забраната е въведена с цел гарантиране на безопасността на участващите военни вертолети и самолети, както и за да бъде предотвратен възможен нежелан инцидент в район със струпване на много хора, съобщиха от Министерството на отбраната.

Военната техника ще се придвижва по националната пътна инфраструктура от градовете Сливен, Ямбол, Казанлък, Карлово, Асеновград, Стара Загора, Плевен и Благоевград до летище Доброславци.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x