Вегани обръснаха косата на жена в защита на норките (ВИДЕО+СНИМКИ)

Те поискаха оставката на земеделския министър Румен Порожанов.

При протест пред Министерския съвет от Българския вегански съюз поискаха оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов.

Причината – бездействието на ведомството по отношение на защитата на животните.

Те направиха пърформанс, в който символично бе обръсната главата на една от протестиращите, за да покажат какво се случва с животните, пише БГНЕС.

„Пресъздаваме реалността. Животните умират по един особено мъчителен начин. Кожата им се смъква от тялото, докато много от тях са живи.

Така нареченият хуманен начин за тяхното умъртвяване е в едни газови камери, но много от тях оцеляват и се одират, докато са живи.

Така, че това е една изключително варварска процедура, ненужно насилие, една ненужна жестокост. Ние искаме да покажем какво се случва с животните, защото много хора не знаят“, обясни председателят на Съюза Никола Донев.

Веганите носеха и плакати с надписи „Стоп!!! На насилието над животните” и „Само красивите животни и грозните хора носят кожени палта“.

„Организираме този протест за защита на животните и по-специално на тези, които се използват за кожа от кожната индустрия и още повече, че в България има две ферми за норки, които са незаконни.

Отглеждат американска норка, която е инвазивен вид и не е разрешена според нашето законодателство“, обясни Явор Карапетров от Български вегански съюз.

Той подчерта, че искат двете ферми за норки в България да бъдат затворени.

 

Още статии в тази категория