fbpx

Вашият месец на раждане ще разкрие много за вашето здраве

Вашият месец на раждане ще разкрие много за вашето здраве!

Изследванията показват, че месецът, в който се е родил човек, засяга не само неговия характер, поведение и живот като цяло, но и неговото здраве. Учените от Будапеща и Испания казват, че са проучили какви заболявания имат хората през лятото, пролетта, есента и зимата.

Погледнете месеца, в който сте се родили, и разберете какви здравословни проблеми може да имате.

Януари

Родените през януари имат тенденция към депресивно настроение, депресия и самоубийство. Януарските хора често са преследвани от болки в долната част на гърба, запек, сърдечни пристъпи, мигрена и стомашни язви. Жените могат да имат проблеми с менопаузата. В същото време хората от януари са три пъти по-малко засегнати от проблеми с щитовидната жлеза, отколкото тези, родени през септември.

Февруари

Тези, които са родени през последния месец на зимата, трябва да обърнат сериозно внимание на щитовидната жлеза. Проучванията показват, че 34% от хората, родени през февруари имат проблем с този орган. Зимните мъже често страдат от сърдечни заболявания, а жените – от тромбоза. Остеоартритът е друга болест, която се проявява при 13% от хората на февруари.

Март

Почти всички хора, родени през първия пролетен месец, са склонни към хипертимия: те почти винаги са в добро настроение и е много трудно да ги извадите от доброто им настрение. Мартенските жените трябва да следят състоянието на ставите и здравето на гърба: артрит, ревматизъм се срещат в 45% от случаите. По-рядко жените имат запек – 9%. Мъжете, родени през пролетта, трябва да бъдат предпазливи от сърдечни проблеми, катаракта и астма.

ЕТО И ОСТАНАЛИТЕ МЕСЕЦИ!

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x