Варненска ученичка бе отличена в конкурса „България в Европа: минало, настояще, бъдеще“

Единайсетокласничката от Професионална гимназия по текстил и моден дизайн във Варна Айлин Мартинова е отличена в ученически конкурс, обявен от българския еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел. Форумът „България в Европа: минало, настояще, бъдеще“ е посветен на националния празник 3 март. вторите с най-добри компютърни рисунки ще посетят централата на Европейската комисия в Брюксел на 19 февруари. Три дни Айлин, заедно с шестте най-добри в двете възрастови категории ще бъдат в Брюксел.

Конкурсът се реализира с подкрепата и съдействието на Министерство на образованието и науката. Творческото съревнование беше разделено в две възрастови категории, обхващащи учениците VIII-IX и X-XII клас на всички училища, школи, клубове и центрове за подкрепа на личностното развитие от страната.

Рисунката на Айлин Мартинова е озаглавена „Гледаме в една посока“, а момичето е сред шестте най-добри в съответната възрастова категория. Ментор на Айлин за участието в конкурса е преподавателката в гимназията инж. Рени Божилова.

Айлин Мартинова и Рени Божилова

Източник: БНР

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via