fbpx

Варненска балерина стана лауреат на международен конкурс (Снимки)

109

Възпитаничката на школа „Балет” при ЦПЛР- Общински детски комплекс във Варна Весела Манолова стана лауреат I степен на XVI международен фестивал на хореографските състави “Петербургская метелица”.

Фестивалът се проведе в Санкт Петербург, Русия и бе под егидата на “Администрация на Петроградски район”, по инициатива на творческо обединение “Петроградская сторона”.

Варненска балерина стана лауреат на международен конкурс (Снимки)

Освен Манолова още няколко варненчета получиха заслужени високи отличия на форума. В раздел „Характерни танци“ изпълненията на децата от школа „Балет“ бяха оценени с диплом за второ място. В раздел „Класика“ триото – Весела Манолова, Елинор Кинчева и Никита Военкина се класираха трети. При съвременните танци Пелин Хасанова бе удостоена с отличието Дипломант III степен.

Варненска балерина стана лауреат на международен конкурс (Снимки)

На ръководителката на школа „Балет“ Татяна Костова бе връчено благодарствено писмо за постигнати високи резултати при обучението на деца.

В журито на “Петербургская метелица” личаха имената на редица изтъкнати специалисти в областта на танцовото изкуство. Сред тях бяха заслужилите артистки на Руската федерация доц. Зара Лянгольф, завеждащ катедрата по хореография на Санктпетербургския държавен институт за култура и изкуство и Олга Горбунова, носител на сребърен знак на Юнеско за заслуги в областа на хореографията.

Още статии в тази категория