fbpx

Утре по обяд отварят Аспаруховия мост

Според МРРБ ремонтът бил приключил предсрочно

Движението по Аспаруховия мост във Варна ще бъде възстановено в двете посоки утре в 12 ч., съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. От ведомството твърдят, че предвидените ремонти на т.нар. съоръжения 2 и 4 са приключили 5 дни предсрочно. Когато на 19 април стартираха дейностите, варненци получиха уверения, че движението ще бъде нормализирано до средата на юни, припомнят паметливи, изстрадали с по повече от час чакане в задръстванията всеки ден от ремонта.

 

Обещаната по-гъвкава организация на автомобилното движение в сравнение с миналото лято отново не се получи, а чашата на търпението преля късно снощи, когато поради съмнение за взривно устройство мостът беше напълно затворен, дори и за пешеходци, за около 2 часа. Впоследствие се оказа, че бдителен машинист на влак е подал сигнал за подозрителна чанта на релсите. Заради сигнала бе преустановено и преминаването на влакове под моста. Изпратеният специализиран екип е установил, че съмнителният сак е пълен със светодиоди, не е намерил опасни предмети и вещества и малко след полунощ блокадата е била вдигната.

Финалът на ремонтите за това лято съвпада с гостуването във Варна на еврокомисаря по образование, култура, младеж и спорт Тибор Наврачич и на министрите Лиляна Павлова, Красимир Каракачанов и Красен Кралев. Все още не е ясно кой от тях ще присъства на рязането на поредната лента.

Двете естакади, които се ремонтираха в последните близо 2 месеца, са с нова хидроизолация, фуги, асфалт, маркировка, знаци, ограничителни системи и парапети. За ремонтите Агенция „Пътна инфраструктура“ даде близо 1,3 млн. лв., а от общинския бюджет на Варна бяха добавени 200 000 лева за ремонт на тротоарите.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x