Удължиха грипната ваканция до 4 февруари! Вижте къде

Грипната ваканция във Варна и областта беше удължена до 4 февруари включително, предаде Varna24.bg. Това реши на своето заседание днес областната комисия за борба с грипа и острите респираторни заболявания, която заседава в РЗИ. Учениците ще останат у дома и на 5 февруари, когато е междусрочната ваканция и трябва да се върнат в класните стаи на 6 фавруари.

Запазват се и следните профилактични и противоепидемични мерки:

Адекватно разпределение и насочване на материалните и кадрови ресурси и готовност на лечебните заведения за посрещане па по-голям брой заболели от грип и ОРЗ.

Стриктно да се провежда сутрешно медицинско наблюдение за недопускане на заболели деца в детските заведения. Да се спазва строг противоепидемичен режим, да не се допуска събиране на групи и провеждане па общи мероприятия в детските заведения.

Прекратяване свежданията с лежащо болни пациента в лечебните заведения.

Лечебните заведения стриктно да прилагат алгоритмите за работа при случай съмнителен за грип.

Прекратяване работата на детските и женски консултации, както и на профилактичните имунизации и реимунизации на територията на Област Варна.

Да не се провеждат мероприятия с масов характер на територията иа Област Варна.

При визитата си във Варна вчера здравният министър Кирил Ананиев заяви, че опасността все още не е отминала и пикът на грипа се очаква да продължи и идната седмица.

Министърът на образованието Красимир Вълчев каза, че учебното съдържание ще бъде преструктурирано и няма да се налага учениците да отучват пропуснатия през грипната ваканция материал.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via