Смъртна присъда за селфи с кацащ самолет!

Да отидеш до Пукет и да не си направиш снимка с кацащ самолет над плажа Май Кхао е все едно да отидеш до Рим и да не видиш папата.

Пистата на международното летище на една от популярните тайландски провинции започва там, където ивицата пясък свършва, а самолетите прелитат буквално над главите на плажуващите.

Стотици туристи всекидневно си правят селфита и купища снимки под такъв ъгъл, че изглежда все едно “държат самолет“.

Но съвсем скоро, този невероятен кадър, който ще събере лайковете на всичките ви последователи в Instagram, ще бъде нелегален.

Според шефа на летището в Пукет, всички тези хора, които се опитвали да се снимат със самолетите, разсейвали техните пилоти. Някои от тях дори се приближавали прекалено близо до началото на пистата – място, което съвсем скоро ще се превърне в зона с ограничен достъп.

И ако си мислите, че глобата ще е от порядъка на 20 долара и смъмряне, то грешите. Тайландците не играят на дребно – за своеволието да си направиш снимка със самолет, може да платиш с живота си. Най-голямото наказание е смъртна присъда.

Новите закони съвсем скоро ще влязат в сила. А засега туристите само са предупредени да не използват светкавици или дронове около самолетите.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via