fbpx

Скръбна вест! Един от най-бързите българи почина след инсулт

Александър Попов – един от най-бързите българи на 400 м и треньор по атлетика в спринтовите дисциплини почина на 67-годишна възраст на 28 януари в София, съобщи atletikabg.com.

Погребението на именития атлет и треньор ще бъде на 30 януари (сряда) в църквата „Свети Георги Победоносец“ в село Дебово (на 35 км от град Плевен).

Попов е роден в Дебово на 25 май 1951 година. В юношеските си години започва да тренира атлетика като се състезава последователно за „Дунав“ – Русе, „Локомотив“ – Русе и „Академик“ – София. Попов печели бронзов медал на 19-годишна възраст от европейското първенство за мъже с щафетата на България 4х400 м в зала Фестивална през 1971-а година. Александър печели 12 национални титли на България на 400 м, а личния му рекорд в дисциплината е 48.54.

От 1975-а година е треньор по атлетика, като довежда съпругата си Софка Попова до две европейски титли на 60 м в зала. Негови състезателки са и Златка Георгиева-Радуканова и Милена Сарачева, които са едни от най-добрите ни спринтьорки от 100 м до 400 м.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x