ШОК! 13-годишната Александра изнасилена преди да бъде зверски удушена! Ивалена й обула бикините, за да прикрие гаврата

Варненската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителния акт за грабеж, придружен с убийството на 13-годишната Александра Сивриева от Провадия. Подсъдими са 20-годишният Красимир Тодоров и 19-годишната му приятелка Ивалена Маринова. Красимир ще отговаря пред съда и за изнасилването на жертвата, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Александра изчезна от дома си в Провадия на 22 март миналата година. Издирването на момичето продължи 21 дни – до 12 април, когато двама полицейски служители откриха мъртвото й тяло в изоставената сграда на бившия ресторант „Ловен дом“ в града, покрито със стари дрехи и изтърбушена седалка.

При извършения оглед е установено, че липсват златните накити на Александра – обеци, синджир, пръстен и гривна, които тя носела постоянно, съобщава “Топ Новини”.

Само ден по-късно – на 13 април 2016 г., при претърсване на дома, който обитавали подсъдимите Красимир и Ивалена, била намерена разписка от заложна къща във Варна, където двамата продали пръстена на Александра ден след грабежа, придружен с убийството. Така случаят с мистериозното изчезване на 13-годишното момиче бил разкрит и като извършители на престъплението били обвинени Красимир и Ивалена.

Жертвата и двамата подсъдими живеели в постройки в общ двор в Провадия. Красимир и Ивалена често гостували в дома на Александра.

Родителите на момичето работели в Германия и стандартът на семейството му будел завист у подсъдимите. Александра носела винаги златни накити – обеци с тегло 5 г, пръстен със сини и бели камъчета с тегло 4,4 г, 4 г гривна и синджир от 4,25 г.

Двамата решили да я ограбят, след това да я удушат. Престъпният им план, в който водеща била Ивалена, включвал продажба на златните накити на Александра веднага след убийството й в заложни къщи във Варна.

На 22 март 2016 г., възползвайки се от отсъствието на бабата на Александра, която я държала строго и не й позволявала да излиза сама, Красимир предложил да пушат марихуана. Извел я от дома й и я прилъгал да влязат в изоставения „Ловен дом“, за да не бъдат видени.

Там Красимир изнасилил момичето. Дошла и Ивалена. С пуловер, преметнат през врата на 13-годишното момиче, Ивалена започнала да я души, а Красимир свалил златните накити на жертвата и започнал да я души с ръце, като я стискал за гърлото.

После двамата придърпали мъртвото тяло на Александра в най-тъмната част на помещението на изоставената сграда. Ивалена обула бельото и долницата на трупа. Пуловера, с който 13-годишната Александра била удушена, оставили на врата й.

Веднага след това, за да се сдобият с пари, продали обиците на мъртвото момиче. Наели свой познат да ги откара до Варна и започнали да предлагат златните накити на заложни къщи. В една от тях при продажбата поискали лична карта и Ивалена дала своята.

Престъплението се доказва чрез открити следи на местопроизшествието, ДНК-експертиза на намерен клетъчен материал в открит презерватив, техническата и лицевоидентификационна експертиза на видеозаписи от заложните къщи, където двамата продали ограбените накити на Александра.

По време на съдебното следствие ще бъдат разпитани 24 свидетели и 13 вещи лица. Двамата подсъдими са с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Предстои делото срещу Красимир и Ивалена да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Ако бъдат признати за виновни за извършения грабеж, придружен с убийството, те могат да получат наказания от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Съдът може да постанови и конфискация на цялото или на част от имуществото на виновния.

Изнасилването, извършено от Красимир Т. на непълнолетното момиче, се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Източник: ПИК

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via