С ВЛАК ПО БЪЛГАРСКИ! Вместо извинения за кучия студ – глобиха пътничка със 100 лева

Кошмарно пътуване с влак е преживяла млада жена и 13-годишният й син, който е със здравословен проблем. Скъпи билети, студ, закъснение с часове и 100 лева глоба. Христина купува билети за нея и сина й за нощния влак Варна-София на 6 януари. Машината обаче потегля с огромно закъснение, а гарата е неотоплена.

„Тоалетната беше заключена, а ние чакахме часове при изключителен студ. Качваме се във влака, установяваме, че е много студено за спален вагон – около 7 градуса беше температурата, след което потегли влака и решихме да си вземем одеала, които са поставени в самото купе”, разказва Христина Николова пред Нова телевизия.

„Горе вляво имаше одеала. Аз взех стълбата и се качих да взема одеалата, но не успях и върнах стълбата на мястото, при което тя не падна до долу. Под стълбата е ръчната спирачка или аварийната, не зная как се казва”, обяснява Александър.

Малко след това влакът спрял. Оказва се, че без да разберат задействали спирачката. В купето им се събират няколко души, които им казват, че ако не си платят глобата, влакът няма да тръгне.

Пристигат в София с близо 5 часа закъснение. Христина качва сина си на самолета за Германия. След това се връща обратно пак с влак. Този път машината остава насред пътя.

„Аз се обадих на 112, защото усещах, че вече замръзвам. Бяха последните ми проценти на батерията, защото електричеството не работеше, беше тъмно и студено”, продължава разказа си Христина Николова. По думите й, след пътуването повече от седмица се лекувала с антибиотици.

От БДЖ се извиняват. В писмено становище до нас уверяват, че ще върнат на Христина парите от глобата и билетите и че след проверка, ще накажат арогантните служители. Студът и закъсненията на влаковете обясняват с бедствената ситуация в снежните дни.

„Не желая да ми бъдат върнати парите. Искам този проблем да бъде отстранен. БДЖ събират глоби за неизвършени от хората умишлени нарушения”, коментира Христина Николова.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via