Северна и на Южна Корея, обявиха край на войната (Видео)

Севернокорейският лидер Ким Чон-он каза, че конфронтацията на Корейския полуостров е приключила.

Той каза това по време на посещението си в Южна Корея. Ким Ченг-он призова за “изграждането на престижен добър свят”.

В същото време той предложи южнокорейският президент Мун Же Ину да организира такива срещи.

Ръководителят на КНДР заяви, че няма да има вече ракетни ракети сутрин, което предизвиква загриженост сред южнокорейците.

“Ким Чен Ун заяви, че президентът на Мун, че е чул, че той винаги става рано сутрин, защото на ракети от Севера, и обеща, че вече няма да наруши съня си” , – каза от пресслужбата на лидера на Северна Корея.

Също така имаше информация, че Ким Чон-он иска да посети Сеул. Междувременно Мун Же Йин каза, че иска да стигне до планината Пектузан, свещена за севернокорейците.

Обърнете внимание, че на 27 април стартира историческата среща между южнокорейския президент Мун Же Йин и севернокорейския лидер Ким Джонг-не. Лидерите на двете страни проведоха първата част в демилитаризираното село Panmunjom. Те се разтресоха и казаха добре дошли речи. И двамата лидери непрекъснато се усмихваха, показаха гостоприемство и си позволиха шеги.

След това те прекосиха бетонната гранична линия, разположена по земята, която разделя двете Кореи от времето на войната на 50-те години. Тогава политиците вървяха покрай охраната.

Освен това, Же Йън и Ким Чен Нон започнаха официални преговори в кабинета на “Дома на мира”.

В същото време Ким Чон-он стана първият севернокорейски лидер, който посети Южна Корея.

“Това е страхотен ден. И така създават история. И те са включени в учебниците “, украинският дипломат Маркиян Любкивски пише на страницата си във Facebook за срещата на лидерите на двете Кореи.

Спомнете си,  затоплянето на отношенията между КНДР и Южна Корея започна преди Олимпийските игри в Пхьончхан, където преговорите са били назначени на президента на Южна Корея, Moon Дже Ин и КНДР лидер Ким Чен-ун в село Panmundzhom, който се намира в зоната на разделяне между двете страни.

Очаква се, че по време на срещата на върха ще бъде сключено споразумение официално да сложи край на войната между южните и северните части на полуострова, тъй като тя все още не е подписан.

Също така е известно и за подготовката на срещата на американския президент Доналд Тръмп с лидера на КНДР. Тръмп каза, че на срещата с Ким Чен Ynom планирано за май или в началото на юни и се надява да постигне споразумение за ядрено разоръжаване на Корейския полуостров.

Най-добрият сайт за новини в България novinite.eu. Абонирайте се!

Видео:

Kim Jong Un and Moon Jae-in plant tree using soil and water from both Koreas

JUST IN: Kim Jong Un and Moon Jae-in take part in a tree-planting ceremony using soil and water from both Koreas https://cnn.it/2Kk0XiX

Gepostet von CNN International am Freitag, 27. April 2018

Moon Jae-in and Kim Jong Un have one-on-one talk

Moon Jae-in and Kim Jong Un had a one-on-one chat for about half an hour as they strolled along a footbridge during the inter-Korea summit https://cnn.it/2JyZhkn

Gepostet von CNN International am Freitag, 27. April 2018

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via