Починалия Александър Стоянов стана донор, спасява трима души

30-годишният Александър Стоянов, за който се смята, че се самоуби, даде шанс за живот на трима души.

След разговор с екипа на Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение на УМБАЛ-Бургас и координатора по донорството д-р Милена Минева, близките му са решили да дарят органите му и да спасят живота на трима, чакащи трансплантация, съобщиха от пресслужбата на УМБАЛ-Бургас.

Стоянов се простреля в подземен гараж в бургаския к-с “Славейков”. Органите – бъбреци и черен дроб, са взети вчера в УМБАЛ-Бургас и транспортирани в столицата. Късно снощи са направени трансплантациите.

Бъбреците са трансплантирани в УМБАЛ “Александровска” на двама мъже, избрани между шестима кандидати: Н. К. на 48-годишен от град Годеч и М. С. на 52 години от Петрич. И двамата са на хемодиализа от 2016 година. Трансплантираните се възстановяват в реанимация, състоянието им е стабилно. Черният дроб е подготвен за трансплантация в Университетска болница “Лозенец”.

Екипите на трите лечебни заведения са съпричастни към скръбта на семейството на починалия и благодарят за хуманното решение за спасяването на други човешки животи в най-трудния за тях момент.

Все още не е приключило разследването за смъртта на 30-годишния Александър, но най-вероятно той се е самоубил заради дългове, смятат запознати. Сашо бил родом от Силистра, от от 6 г. живеел с 30-годишна бургазлийка. Той бе открит с огнестрелна рана в слепоочието на 22 април вечерта и след няколко дни в реанимация издъхна.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via