Семейство Баневи с големи задължения към БДЖ и “Топлофикация”

Съдебни изпълнители влязоха в имението на Николай и Евгения Баневи. Целта е да бъде описано имуществото им, а причината – че имат задължения, пише Телеграф.

Частният съдебен изпълнител беше придружен от полиция и частни гардове, както и адвокатите на кредитора и длъжника. Двете страни се разминават във версиите си за размера на задълженията. Според адвоката на Баневи става дума за около 300 000 лв., докато представителят на кредиторите говори за милиони към фирми, НАП, „Топлофикация” и БДЖ.

От кантората на ЧСИ Милен Бъзински бяха подсигурили ключар, който разби ключалката на имението в Бояна. Дойдоха и частни гардове от фирма “Делта гард”, за да обезпечат периметъра.

Желязната порта и дворът зад масивния дувар на ул. “Невена Коканова” 8 бе заварден от дузина здравеняци в черни униформи, които не допускаха и пиле да прехвръкне.

„Вземането (на моя клиент) по изпълнителното дело е 100 и нещо хиляди лева. Другите кредитори са държавата, по-малки кредитори, БДЖ. Държавата е с над милион”, каза адв. Димитър Петков.

Защитаващият Баневи адв. Христо Ботев има своя версия за случващото се. По думите му през 2015 г. е имало договор между „Партнърс комерс” и фирма „М Плод Б” ЕООД за 15 000 лв. заем, който ако бъде просрочен, става 90 000 лв. По това време управител на фирмата бил синът на Банев, който упълномощил Мария Николова да сключи договора.

„Въпросът е защо договор, който е подписан от основния свидетел на прокуратурата, точно сега се появява, защо този свидетел, както разкриха журналисти, работи при главния враг на Баневи и защо фирмата пък на главния враг на Баневи съдейства на съдия-изпълнител и сега е горе в къщата. И самият Димитър Спасов, и той е там (…) Тъй нареченият Митко Каратиста, собственик и управител на „Делта гард”, каза още адв. Ботев.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via