Седмична прогноза за времето за периода от 9 до 15 октомври

Началото на новата седмица започва с ветровито и хладно време, с променлива облачност, над западната половина от страната по-често значителна.

Минимални температури предимно между 3° и 8°, на отделни места в низините и котловините видимостта ще е намалена. Максималните – между 12° и 17°.

Във вторник ще преобладава слънчево време. Само в Бургас и Силистра ще е облачно. Температурите ще се повишат с 1-2 градуса и максималните ще бъдат -18°.

В сряда облачността ще се увеличи над цялата страна, но ще остане топло. Дори на места максималните температури ще достигнат 22°. Най-топло ще бъде във Варна, Пловдив и Бургас.

В четвъртък времето ще остане без промяна. Валежи не се очакват. Минималните температури ще са от 4 до 10°, а максималните ще достигнат 24° в Кърджали.

В петък ни очаква слънчево време с леко повишение на минималните температури, които на места ще бъдат 8°. В събота облачността ще се увеличи, но съществена промяна в температурите няма да има. Най-студено сутрин ще бъде в Смолян, Благоевград и Кюстендил – между 5-7°.

Максималните температури ще достигнат 25° в Силистра, а в Бургас ще бъде 23°. В София максималната температура се очаква да достигне 22°. В неделя ще остане облачно, но валежи не се очакват. Температурите ще паднат и максималните ще бъда от 17° до 23°.

Източник: zajenata.bg

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via