9 въпроса за (прекалено) малките пениси

Различните пениси имат най-разнообразни форми и големина. Всеки пенис изглежда по различен начин: прав, извит, дълъг, дебел, тънък, обрязан, необрязан.

Когато не е в ерекция, дължината на пениса обикновено е между 6 и 13 см. Пенис в ерекция обикновено достига дължина от 7 до 17 см. Средната дължина е около 12 см.

По-малките пениси увеличават повече размера си при ерекция, в сравнение с големите.

Ето няколко въпроса за (прекалено) малките пениси и техните отговори, разбира се.

1. Какви са размерите на „катастрофата“?

Дължината на микропениса е 2,5 пъти по-малка от средностатистическия размер на члена. Според доктор Йозеф Алукал, професор по урология и ръководител на програма за мъжко здраве в медицински център в Ню Йорк, размерът на такъв пенис е едва три сантиметра в отпуснато състояние.

2. Какъв е сексът с микропенис?

Дали сексът ще бъде добър, или лош, зависи от много фактори. Ето какво разказва една жена, която е имала връзка с мъж с много малък пенис: „Имах връзка с мъж, което имаше миниатюрен член, около година. Когато го видях гол, се изненадах, но това не ме отблъсна. Първият ни секс беше единствен с проникване, след това предпочитахме да правим само орален. Не възразявах. Той беше добър в това! Освен това сексът с проникване носеше и на двама ни неловкост: не можехме нито да му се насладим, нито да хванем ритъма. Той просто се концентрираше върху усъвършенстването на други навици, в които членът нямаше участие. Тези отношения ме устройваха напълно.“

3. Как живее мъжът с малък пенис?

Анонимен мъж с миниатюрен член споделя, че винаги му е било доста трудно. В училище е бил подложен на унижение от страна на съучениците си, а бившата му жена след развода разпространила подробности за това с какво й се е налагало да прави секс.

Освен сексуален аспект, има и социален.Той разказва, че било абсолютно невъзможно да ползва обществени тоалетни. Други мъже с аналогични проблеми пишат: „Приятелките ми ме зарязват“ или „Не мога да се преоблека в присъствието на съотборниците ми.“

4. Къде се крие причината за този проблем?

Основна причина за малкия размер на мъжкия полов член са хормонални дефекти. Аномалията се появява още преди раждането и е свързана с невъзможността на половия член да се формира до стандартните размери в първия триместър на бременността. Обикновено заради недостатъчност на тестостерон.

5. Често срещан проблем ли е?

Според изследване на Международното британско списание по урология (British Journal of Urology International) 45% от мъжете са убедени, че имат малки пениси, но е абсолютно невъзможно половината от мъжкото население да има толкова малък член. Истината е, че проблемът е изключително рядък: реално 1 на 200 мъже има микропенис.

6. Може ли да се коригира този проблем?

Ако още в детска възраст се установи, че момчето има микропенис (а това невинаги е възможно), обикновено се назначават кратки лечебни курсове с тестостерон. Но за съжаление, те не носят кой знае какви резултати.

Съществуват и хирургически методи за решаване на проблема, но и те често са неефективни и опасни. Освен това операцията е свързана с много усложнения и рискове за пациента.

7. Може ли мъжът с микропенис да зачене дете?

Размерът на члена по никакъв начин не влияе на способността на мъжа да прави деца. Щом може да еякулира, това е достатъчно, за да оплоди яйцеклетката, пише сп.”Космополитън”. Единствената трудност, която може да възникне, е позата.

8. Има ли презервативи за микропениси?

Да, съществуват такива кондоми. Но дори на международните пазара това не е тема, която се обсъжда широко. Британската компания They Fit обаче е пуснала на пазара презервативи в 95 размера.

9. Мастурбират ли мъжете с малки пениси?

Да, те също обичат мастурбацията. Както признава един от тях, той е сигурен, че ако пенисът му беше дори малко по-голям, удоволствието щеше да е двойно.

Източник: Fakti.bg

 

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via