fbpx

Сътрудничестно между BMW и Mercedes?

421

BMW и Mercedes-Benz могат съвместно да разработят следващите поколения от своите компактни автомобили – серията BMW 1 и семейството на Mercedes A – като част от по-широко сътрудничество, което ще включва и технология за споделяне на автономни автомобили, предаде германският вестник.

Двата автопроизводителя трябва да овладеят разходите, за да могат да си позволят да инвестират милиарди в системи за самостоятелно управление, за да избегнат загубата на технологично предимство пред традиционните съперници и новодошлите, като Waymo, пише Handelsblatt.

Споделянето на архитектурата на компактните автомобили би спестило на двамата автомобилни производители милиарди инвестиционни разходи, съобщава вестникът, цитирайки вътрешни лица с познания за дискусиите.

Ако дискусиите продължат, първите съвместни компактни автомобили няма да се появят преди 2025 г.

Висшето ръководство на BMW и Mercedes ще бъде изправено пред твърдо съпротивление срещу такъв план от собствените си инженери, пише вестникът.

Родителите на Mercedes Daimler и BMW вече си сътрудничат в някои области. През 2015 г. двете автомобилни компании, заедно с Audi, закупиха картографиращата компания на Nokia, а миналата година двете автомобилни производители обединиха своите краткосрочни услуги за наемане Car2Go и DriveNow в опит да създадат повече присъствие в развиващия се мобилен пазар.

Превод и редакция: Novinite.EU

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори