Samsung разработва първия чип за съхранение на 1TB информация в смартфон

В бъдеще смартфоните на Samsung ще имат огромно хранилище с капацитет – един терабайт… и това време може да дойде по-рано, отколкото очаквате.

Технологичният гигант започна масово да произвежда това, което казва, че е първата в света вградена универсална Flash Storage (eUFS) технология за смартфони. Тя ще предостави на мобилните устройства на компанията хранилище, подобно на настолен компютър, без да е необходимо използването на micoSD карти с голям капацитет. Ще бъде изключително полезно, ако използвате телефона си, за да вземете тонове снимки и HD клипове – Samsung казва, че е достатъчно да съхраните 260 10-минутни видеоклипа в 4K UHD.

“Очаква се 1TB eUFS да играе решаваща роля за постигането на по-добро потребителско изживяване, подобно на преносими компютри, към следващото поколение мобилни устройства”, каза Cheol Choi.

Предстоящите флагмански устройства на Samsung, като S10, най-вероятно ще дойдат с 1TB опция благодарение на новата си eUFS технология. В края на краищата, Samsung започна масово да произвежда своята 512GB технология за съхранение през декември 2017 г. и след това дебютира с новите си телефони в началото на следващата година.

В допълнение към предлагането на масивно съхранение, новият eUFS е проектиран да бъде по-бърз от типичните SSD-та, microSD и предишните ревизии на технологията.

Тя има последователна скорост на четене от 1000 мегабайта в секунда, два пъти по-висока от обичайната SSD и по-бърза от предшественика си от 512GB. Въпреки всичко това Samsung твърди, че ще се предлага в същия размер на пакета като неговата 512GB флаш памет, така че няма да се налага да правят големите си телефони дори по-големи.

Превод и редакция: Novinite.EU

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x