Samsung Galaxy S10 ще използва ултразвуков сензор за отпечатък

Samsung работят усилено над следващия си флагман в пазара на смартфони, който трябва да отбележи подобаващо навършването на десет години от премиерата на първия Galaxy S.

Дългоочaкваният модел ще бъде представен през февруари и ще се превърне в едно от първите устройствa в индустрията, което е оборудвано със сензор за отпечатък, който е вграден в дисплея. Популярният типстър IceUniverse публикува интересни детайли свързвани с този ключов компонент на Samsung Galaxy S10.

Според информацията Samsung са решили да се откажат от сензорите за ириса на очите, които разработват от години насам, а вместо това ще заложат на ултразвуков сензор за отпечатък в новия си смартфон. Въпросният модул предлага редица подобрения, спрямо оптичните сензори и ще бъде вграден директно в самия дисплей на Galaxy S10. Taка например ултразвуковия модул може да разпознава с 30% по-бързо отпечатъците на потребителите и ще покрие цялата площ на екрана, пише Digital.bg, цитирайки SlashGear.

Инженерите на корейският производител провеждат усилено тестове с нова технология за производство на AMOLED дисплеи. Очаква се тази иновация също да намери място в предстоящия смартфон и ще е оптимизирана за новото поколение ултразвукови сензори за отпечатък. Тези две характеристики ще намерят място поне в една от двете версии на Galaxy S10. Интеграцията на този модул ще замести всички подобни сензори и ще превърне биометричните технологии в едно от водещите предимства на смартфона.

Следвайте ни в социалните медии