Най-ужасното място във Вселената

В началото на 20-и век учените са считали, че нашата галактика е уникална. Днес астрономите познават около 125 милиарда галактики.

Представете ли си колко звезди са това? Колко планети? И колко галактики още не сме открили?

Невъзможно е да се определи точната маса на всички тези галактики и астрофизиците рядко прибягват до теоретични изчисления, за да разберат поне с какво си имат работа.

Сега си представете “нещо”, което е толкова далеч, че дори не може да се разгледа с най-мощния телескоп.

В същото време, “нещото” трябва да има невероятни размери, просто колосални.

Това гигантско и много далечно “нещо” съществува в действителност и вероятно вашето въображение е много близко до реалността. Освен факта, че тази структура съществува, тя също така привлича към себе си всички обекти, които са в нейната област на влияние.

Това “нещо” астрофизиците наричат ​​The Great Attractor и това е може би най-ужасното място във Вселената!

Фиксация на движението

В околностите на Млечния път, в радиус от 1,5 милиарда светлинни години, има около 130 суперструпвания от галактики. Цялата тази маса е в постоянно движение в определена посока. Накъде се движи всичко това?

Млечният път в компанията на галактики от съзвездието Дева е част от свръхструпването на галактики на съзвездието “Косите на Вероника”.

Цялото това струпване се движи със скорост от 600 километра в секунда в една посока. Тоест, има източник на гравитация от такива размери, че дори въображението на цялото човечество не е достатъчно, за да го опише.

Това “нещо” или The Great Attractor, е по-голямо от стотици и хиляди галактики взети заедно. Аномално, мистериозно “чудовище” на Вселената. Когато астрофизиците разбрали, че се движим към неизвестен източник на гравитация, те се опитали да изчислят масата му.

Много грубите и примерни резултати от изследвания показват, че масата на The Great Attractor е по-голяма от десетки хиляди от най-големите галактики.

Какво ще стане с нас, когато стигнем до нашата дестинация? Никой не знае.

“Фуния на съдбата”

Видимата част на вселената се “засмуква” в някаква невидима фуния. Колко материя вече е погълнал The Great Attractor?

Съвременните технологии не ни позволяват да погледнем толкова далеч и да разберем какво наистина се крие там. По тази причина The Great Attractor е максимално загадъчен обект.

Вселенски магнит

The Great Attractor се явява най-големият обект във Вселената и изследователите нямат никаква възможност да го изучат подробно и да опишат неговата природа.

Може би там, отвъд границата на пространство-време, има някаква грандиозна структура, която е част от The Great Attractor

Може би има огромно натрупване на тъмна материя, която оказва влияние на всичко наоколо?

Мултивселена

Вероятно именно теорията за мултивселена позволява най-логичното обяснение за присъствието на The Great Attractor.

Мултивселената предполага наличието на безкраен брой Вселени, където нашата е само малка част.

Вселените се намират толкова плътно една към друга, че периодично започват да се “докосват”.

Докато четете този материал, ние се приближихме до “нещото” с повече от 100 хил. километра.

Следвайте ни в социалните медии