fbpx

С пожарогасител срещу пушач: Разказ на служителя, справил се с нарушител (ВИДЕО)

4 927

„Реакцията ми беше спонтанна. Не съм направил нещо гениално“, казва Христо Димитров.

Неочакван урок по безопасност, запечатан в кадри от охранителни камери. Те обиколиха мрежата и предизвикаха бурни реакции. Служител в бензиностанция буквално „изкъпа“ с пожарогасител шофьор, запалил цигара до бензиноколонката.

Кой е мъжът, който наказа нарушителя и защо го направи – екип на „Здравей, България” се срещна с Христо Димитров.

Случката се разиграва преди около два месеца. Мъжът бил нощна смяна, когато за зареждане спряла кола с пернишка регистрация. В нея Димитров видял младежа с цигара в ръка.

„Направих му няколко пъти забележка да я изгаси, но нямаше никаква реакция. В следващия момент прецених, че нещо трябва да се направи. Вариантът беше да продължа да му се моля или да я изгася. На два метра от мен имаше пожарогасител, взех го и я изгасих”, разказа Димитров.

„Последва напрежение, имаше заплахи, че ще ме пребият като ми свърши смяната. Шофьорът на автомобила не беше много доволен, защото съдържанието на пожарогасителя попадна и вътре в колата. Въпреки това другите младежи в автомобила не скочиха да го защитят”, каза още мъжът.

Христо Димитров призна, че не знае нищо за момчето, което е напръскал. От медиите сега научил името му и че е на 25 години.

„Жалко е, че на тази възраст не знае къде се пуши”, коментира той.

За постъпката си Димитров е награден с грамота и подарък от ръководството на бензиностанцията. Според компанията реакцията му е била правилна, въпреки че е можело проблемът да бъде решен и по друг начин. Преценявайки риска обаче, по-добре, че се е случило именно така.

„Реакцията ми беше спонтанна. Не съм направил нещо гениално. Дано след този случай отзвукът да не е само смях и забава, а да се извадят изводи от една подобна ситуация”, каза Христо Димитров.

Източник: nova.bg

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x