Русенка източи кредитната карта на работодателя си

58-годишната жена имала нужда от допълнителни средства

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 58-годишна жена, ползвала неправомерно чужда кредитна карта.

Обвинението срещу Елена Ч. е за това, че на 26.12.2016 г., в условията на продължавано престъпление, на 11 пъти използвала платежния инструмент без съгласието на титуляра.

В периода октомври – декември пострадалият поел грижите за бившия си тъст (понастоящем покойник), който бил възрастен и боледувал. За да му помагат в грижите за възрастния човек, наел обвиняемата, като й дал ключ от жилището им. При едно от посещенията си в дома на пострадалия, Елена Ч. видяла оставена кредитна карта със листче с написан ПИН-код.

Тъй като имала нужда от допълнителни финансови средства, решила да вземе картата и да изтегли парите от нея за свои нужди. Отишла до близкия банкомат като използвала общо 9 пъти картатата – извършила проверка за наличност; на четири пъти изтеглила парични суми – общо 1500 лева, и направила четири опита да изтегли още пари, но не успяла, поради превишен лимит.

След това се отправила към дома си и минавайки пътьом покрай друго банкоматното устройство използвала още 2 пъти картата, като проверила наличността по сметката и направила опит да изтегли паричната сума, който отново бил неуспешен.

Част от изтеглените пари внесла за обслужване на ипотечния си кредит, както и за покриване на заем, изтеглен от фирма за бързи кредити, а останалите похарчила за битови нужди.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда, уточниха от прокуратурата.

Може да харесате и