Роднините на оперирана по спешност пациентка не искат да платят

Близките на оперирана по спешност в общинската болница в Дупница от Бобов дол отказват да платят здравните й осигуровки за пет години назад. Те искат гаранция от лекарите, че тя ще излезе здрава и на крака от хирургичното отделение след тежка животоспасяваща операция, пише struma.bg.

Тяхната реакция идва, след като от болницата поискали роднините да съберат пари и да внесат 800 лв. здравни осигуровки на пациентката, която не е здравно осигурявана с години, без последните две, тъй като в момента работи по чистотата в Бобов дол.

“Ние нямаме пари да платим осигуровките на Сашка. Не сме сигурни, че ще оживее. Ще теглим кредит за осигуровките, ако излезе жива и на крака от болницата. Докторите искат да си вземат парите, но не дават гаранция”, заяви ултимативно една от дъщерите на болната.

Пациентката все още е в реанимация, но по думите на лекари е добре и се възстановява след тежката операция, която претърпя. Цената на клиничната пътека за такава операция е 2500 лв. Ако близките не платят здравните й осигуровки, тези 2500 лв. остават за сметка на болницата.

На 28 април на 50-годишната жена й прилошало и снаха ѝ извикала линейка от Спешен център – Бобов дол, която я закарала в частната болница в Дупница. Там обаче като разбрали, че Сашка не е здравно осигурена, я препратили в общинската болница. Там тя е приета по спешност в хирургичното отделение, където д-р Йордан Никулчин и екипът му я спасиха с 4-часова операция от инфаркт на червата.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via