fbpx

Ресторант в двора на църква

Луксозен арабски ресторант изникна в двора на българския православен храм в столичния кв. „Лозенец” „Преображение Господне”. Заведението се намира в границите на имот, собственост от началото на миналия век на Българската православна църква.

При започването на строежа на жителите на квартала е обяснено, че става дума за изграждане на енорийски център. „Това беше най-прекрасното място, където през деня пенсионерите си даваха среща. За по 20 стотинки пиеха кафе през деня. Вечерно време след работа се събираха всички съседи…”, казва пред БНТ Камелия Пасарева, жител на кв. „Лозенец”.

През 2014 г. храмовото настоятелство на църквата „Преображение Господне“ решава да отдаде под наем на инвеститори част от имота. Първоначално е трябвало да бъде изграден енорийски център. „После следват няколко преработки на проекта и последната е аптеката  трансформирана в сладкопекарна с кухня и пещ, зала за обучение е трансформирана в зала за раздаване на храна и хранене и последният етаж е трансформиран от зала за обучение в зала за обучение на деца от детска възраст”, казва кметът на район „Лозенец” Любомир Дреков.

Отец Василй Сарян, представител на храма, отказва коментар с мотива, че не дължи обяснение.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x