“Проблемът е във вас”, обърна се към журналистите премиерът Бойко Борисов

“Проблемът в свободата на словото е в собствениците на медии”. Това заяви премиерът Бойко Борисов в ефира на Нова. Той е категоричен, че властта няма отношение към това.

Проблемът не е политически или имиджов, а на медиите, обясни Борисов. Той не е отказвал да говори пред медии. Журналисти се били “обаждали”, че Борисов им бил забранявал да пишат това или онова.

“Нима националното радио или националната телевизия работят за правителството”, пита Борисов и добави, че той никога не е давал интервю там.

“Проблемът е във вас”, обърна се към журналистите премиерът.

“Държавни за националното радио и националната телевизия – никой от тях не може да каже, че правителството му е оказало натиск”, категоричен е премиерът.

Министър-председателят изтъкна, че всяка държава има проблеми и даде за пример САЩ. Ако се извадили думите на американския президент, CNN и Facebook, Америка изглеждала като най-тъмната страна на света.

Премиерът припомни и случаят с депутата Антон Тодоров, който отправи заплашителни реплики към журналиста Виктор Николаев.

“След един ден вече не беше депутат”, акцентира Борисов. “Само заради “столчето” и вече не беше депутат – така действа ГЕРБ”, отсече премиерът.

Следвайте ни в социалните медии