fbpx

Пристанище Бургас посрещна круизен кораб за чудо и приказ

169

Ръководството на Пристанище Бургас посрещна рано тази сутрин на Морската гара в града круизен кораб с 2120 пасажери от 47 държави. Корабът влезе в акваторията на пристанището с час по-рано от обявеното време за приставане, а туристите бяха посрещнати с фолклорна програма.

Част от туристите предварително бяха заявили посещения в Несебър, Созопол и село Козичино.

Изпълнителният директор на Пристанище-Бургас Диян Димов посочи, че круизният туризъм има възможност да се развива в по-широки граници от април до октомври и въпреки кризата при морските пътувания в Черно море, Морска гара-Бургас продължава да е на картата на круизния туризъм.

„Пристигането на този кораб тук дава ясен знак, че ние оставаме в круизния бизнес. В момента черноморският басейн не се посещава от нито една американска компания. В най-голямото круизно пристанище – Одеса, тази година не е акостирал нито един лайнер и това, че ние успяхме да запазим отношенията си с круизни оператори, които продължават да посещават Морска гара – Бургас, е много голям успех“, допълни Димов.

Той благодари на ръководството на Летище-Бургас за съдействието по въвеждането на допълнителните мерки за сигурност, осигурени по искане на круизната компания.

Круизният кораб ще остане в Бургас до 18.00 часа днес, а следващото му посещение на Морска гара ще е на 27 октомври.

Пълният капацитет на MSC Opera е за 2679 пътници, за които се грижи екипаж от 728 души. Разполага с 13 палуби, 9 от които са предназначени за гостите и носят имената на известни опери – „Аида“, „Отело“, „Риголето“, „Травиата”, „Норма“, „Турандот“, „Тоска“, „Бохеми“.

Източник: http://www.dnes.bg/

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x