fbpx

През последните 10 дни жителите на Пловдив два пъти изтръпват от ужас

17

Градът- Европейска столица на културата за 2019- година влезе в централните емисии новини с репортажи далеч от това което очаквахме. Вместо с богатата си програма от събития, Пловдив се прочу с дива котка бродеща по покривите на сградите и студенокръвно влечуго пълзящо в мола.

Сензационните бягства на двете екзотични животни изместиха фокуса от културните събития в града и създадоха градски легенди, които ще се помнят и разказват дълго след като отминат тържествата от програмата тази година.

От тези две истории най-потърпевши се оказаха собствениците на дивата котка и боата удушвач. Припомняме, че подобни екзотични животни могат да се гледат вкъщи само след регистрация в съответната регионална екоинспекция и при получаване на разрешително от екоминистерството.

Към днешна дата собственичката на каракала я грози глоба от 3000 лв. и болезнена раздяла с любимия й домашен любимец, който е водела дори и на работното си място. 

 

Голямата котка е имала собствено кресло в бюти салона на стопанката си и по нейни думи е изключително кротка и спокойна. Котката-беглец  не за първи път се измъква от погледа на стопанката си, преди няколко месеца тя сама отваря прозореца на апартамента, който обитава и тръгва на разходка из града. Тогава стопаните й, след часове издирване, я откриха на козирката на магазин близо да дома им.

Развръзката на историята от вчера настъпи бързо. Вече стана ясно, че собствениците на избягалата анаконда в търговския център в Пловдив, ще трябва да напуснат завинаги сградата заедно с менажерията си от животни. Договорът им бе прекратен, след като целият мол бе евакуиран и 8 часа пожарникари, еколози и полицаи издирваха влечугото в търговския център.

Бягството на влечугото вчера предизвика писъци и паника в мола. Очевидци разказаха как змията висяла в продължение на  30 минути от тавана на търговския център.  

Тези инциденти може и да постреснаха жителите на Пловдив, но се надяваме, че богатата културна програма на града ще успее да възвърне доброто настроение на гражданите и гостите.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...