fbpx

Повдигнаха обвинение срещу прокурор Райна Бачева

581

Срещу прокурор Райна Бачева има повдигнато обвинение.

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Прокурорската колегия на ВСС искане за временно отстраняване от длъжност на прокурор Райна Бачева от Районна прокуратура – Благоевград. Искането е заради повдигнатото й обвинение за осуетяване на наказателно преследване спрямо лице, причинило средна телесна повреда по непредпазливост при пътно транспортно произшествие, съобщиха от прокуратурата.

На прокурор Райна Бачева е повдигнато обвинение за престъпление от юни 2015 г. тогава тя е осуетила наказателно преследване срещу Владислав Г.Е. Прокурор Бачева разпоредила на разследващия полицай да не започва досъдебно производство, а да се уведоми КАТ и да се предприемат действия по административно наказване. Тя е била информирана за инцидента от свой близък, който е в приятелски отношения с извършителя на деянието.

Главният прокурор настоява Райна Бачева да бъде отстранена от длъжността прокурор в Районна прокуратура – Благоевград за срок до приключване на воденото срещу нея наказателно производство.

Сотир Цацаров поиска образуване на дисциплинарно производство срещу нея още през 2016 г. Тогава двама полицейски служители от „Пътна полиция“ спрели за проверка лек автомобил, движел се с включени халогенни светлини. Те съставили фиш за установеното нарушение, оказало се обаче че това е синът на прокурор Райна Бачева. Тя извикала в кабинета си единя от двамата полицаи и му разпоредила повече този автомобил да не се спира.

Бачева бе подведена под дисциплинарна отговорност и за още един случай, при който имаше констатирано нарушение.

В края на 2013 г. тя позвънила на служител в охранителна фирма в Благоевград и му разпоредила да се яви при нея незабавно. Когато той дошъл, тя поискала от него да ходатайства пред собственика на фирмата да бъде назначен на работа неин приятел.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...