Потресаващи подробности за трагедията във Велинград

Май направих голяма беля”, промърморил 29-годишният Христо Спасов от Велинград, докато полицаите го извеждали от къщата, в която той убил баба си.

Кървавата драма се разигра на 24 февруари в семейното жилище в кв. “Каменица” на курортния град. Дотогава в квартала смятали Христо за скромно и добро момче, което никога не е създавало проблеми.

Родителите му Мария и Любен Спасови, на които младият мъж е единствен син, са уважавано семейство сред местните. Бащата е международен шофьор, който по време на трагедията е бил на път, а майката е държавен служител. Затова съседите били шокирани в неделната сутрин, когато от жилището на Спасови се чули необичайна тупурдия, викове и писъци. Това ги накарало да се обадят в полицията.

Минути преди това Христо нападнал първо майка си. Все още не е ясно дали младият мъж предварително е планирал нападението, или всичко е станало спонтанно и провокирано от невинна дума или реплика. С дървен кол озверелият син първо пребил жената, която го е родила, като преди това взел мобилния ѝ телефон и го изхвърлил на улицата. Съседи твърдят, че 48-годишната жена се спасила от ударите на сина си, като успяла да избяга на горния етаж на къщата.

След като изпуснал майка си, Христо влязъл в стаята, където на легло била баба му. 71-годишната жена била временно в дома на дъщеря си, тъй като наскоро претърпяла операция за смяна на тазобедрена става. Дали младият мъж е разменил някакви реплики с баба си, не е ясно. Той започнал да я удря с дървения кол в главата, докато я размазал. Очевидци твърдят, че гледката била потресаваща.

При пристигане на полицейските екипи на мястото жената била мъртва. Разследващите са шокирани от необичайната и жестока агресия, но въпреки това смятат, че първоначално Христо не е имал намерение да убива, а по-скоро да накаже и нарани възрастната жена.

Към момента на убийството задържаният не е употребявал алкохол или наркотици. Няма данни да го е правил и преди това във времето. Досието му е чисто и никога не е попадал в полезрението на правоохранителните органи за каквото и да било. Спасов е с две висши образования – по информатика и компютърни науки, доскоро с това си е вадил хляба. Семейството е финансово обезпечено и това е изключено като причина за бруталното престъпление.

При първоначалните разпити след задържането му Христо не е дал никакви обяснения за побоя на майка си и убийството на бабата. По-скоро мълчал, отколкото да отговаря на зададените му въпроси. За краткото време от убийството насам се работи по две основни версии за тежката семейна драма. Според източници на “24 часа” младият мъж нападнал двете си близки жени, защото ги обвинявал за раздялата с приятелката си, на която изключително много държал.

Подобно мнение споделят и жители на квартала, които твърдят, че след раздялата Христо се сринал психически. Съседи дори разказват, че преди да се разиграе семейната драма, Христо нацепил с брадва на двора буквално на трески скъп дървен скрин, което ги изненадало и шокирало. Не са и допускали обаче какво ще последва.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via