Полицай беглец, убил таксиджия и избягал, бе открит седем години по-късно във Великобритания

Мъжът вече е в ареста в Пловдив, но иска да го пуснат заради изтекла давност, предава Канал 3. На 30 август 2009 година Никола Ерелийски, тогава служител на МВР, в пияно състояние е причинил катастрофа, в резултат на която умира човек. Ерелийски е осъден тогава на две години лишаване от свобода при първоначален общ режим и е лишен от право да управлява МПС за пет години. Присъдата му е влязла в сила от 22 март 2011 година, когато е потвърдена от Върховния касационен съд. По силата на същата присъда той трябва да заплати по 100 000 лв. на съпругата и на малолетната дъщеря на загиналия при катастрофата таксиметров водач Радостин Николов.

Вместо да изтърпи присъдата си, обаче, обвиняемият се е укрил и е обявен за общодържавно издирване. След като не е намерен в страната, издадена е европейска заповед за арест. На 17 август тази година в МВР е получено съобщение, че издирваният е задържан в град Мичъм, Великобритания. Съдебните власти в Обединеното кралство са разрешили предаването му на българските съдебни власти и по линия на международния обмен осъденият е предаден на летище “Хийтроу” на българските власти.

От 1 октомври той се намира в Пловдивския затвор. Защитниците му настояват за незабавно освобождаване, като се позовават на изтичане на абсолютната давност за изтърпяване на наказанието.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via