Подробности около случилото се със сина на Миню Стайков

Синът на алкохолния бос Миню Стайков – Стайко бе приет днес в болница „Пирогов“, като пред дежурния следовател на МВР в лечебното заведение е заявил, че е бил отвлечен, пребит и изхвърлен от биячите.

До момента е установено, че Стайко е докаран снощи с такси в една от къщите му в София. Там е поет от охранителите, а през нощта е прегледан от лекар, който е обработил и зашил рана на главата му. Освен нея, Стайко Стайков има охлузвания и синини по тялото. Това съобщи на специален брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Към момента обаче това са само твърдения на 29-годишния мъж, който бе обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол още в началото на октомври миналата година. Полицията работи по изясняване на случая, посочи Иванов.

„Тази сутрин, около 09:12 ч., е подаден сигнал за намерен човек в безпомощно състояние на паркинг. На място веднага е изпратен екип на Спешна помощ, който е посрещнат от човека, подал сигнала. Лекарите са въведени в близка къща, където се е намирал Стайко Стайков. Той е бил прегледан и лекарите са взели решение да го закарат в „Пирогов“. След пристигането на Стайков в болницата и обясненията му в СДВР е подаден сигнал от колегите ни там, че той е бил отвлечен. Но това са неговите думи”, посочи Ивайло Иванов.

Главният секретар на МВР уточни, че таксиметровият шофьор, който е превозил Стайков до къщата му в столичния кв. “Бояна”, вече е установен. Проверява се и адресът, от който синът на Миню Стайков е повикал таксито

„Установен е и лекарят, който е прегледал и обработил раната на главата на Стайков. Той не е подал сигнал. По-късно ще разговаряме с него. Близките на Стайков също твърдят, че не са имали контакт с него, откакто е бил обявен за издирване. По никакъв начин ние сме получили от партньорски служби, колеги, близки, познати да е имало някакво неправомерни действия спрямо него, като отвличане и побой. Това са неговите твърдения, по които работим. Със самия Стайков още не е проведена подробна беседа, тъй като е в болница. Но общо взето казва, че няма спомени“, каза още Иванов.

Прокурорът от Специализираната прокуратура Ангел Кънев съобщи, че тази сутрин в 9 часа в държавното обвинение е входирана молба, подписана саморъчно от Стайко Стайков, че едва вчера – 27 януари, е разбрал, че е издирван и е готов да сътрудничи на разследването.

Източник: dariknews.bg

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x