По-бързи и по-хитри в изпълнението на всяка задача.Ето няколко страхотни трика

Искате ли да бъдете по-добри, по-бързи по-хитри в изпълнението на всяка задача? Тези 19 съвета ще ви докажат, че можете да правите всичко по различен начин.

1. Когато сте неспокойни, хапнете няколко лъжици кисело мляко или 1 супени лъжици ядки. Тези продукти съдържат аминокиселини, които ще ви помогнат да се отпуснете.

2. Не можете да заспите? Опитайте упражнението за дишане 4-7-8. Вдишайте през носа, докато броите до 4; задръжте дъха си и бройте до 7; след това бавно издишайте, докато броите до 8. Повторете този цикъл 4 пъти.

3. Ако изпиете чаша зелен чай преди лягане, ще горите калории, дори докато спите. Зеленият чай подобрява работата на метаболизма.

4. Слушането на по-силна музика успокоява и ни кара да се чувстваме по-щастливи.

5. Ако не знаете как да се държите с шумни малчугани, просто мислете за тях като за мънички хора, които са прекалили с алкохола.

6. Учените са доказали, че динята благоприятства кръвоносните съдове, подобно на виагра – те се разширяват и отпускат.

7. Ако слушате музика, докато тренирате, можете да вдигнете 15% по-големи тежести от обикновено.

8. Ако се опитвате да запомните нещо, свийте юмрук. По този начин ще засилите работата на мозъка и паметта ви ще бъде по-услужлива.

9. Ако използвате по-слабата си ръка за извършване на рутинни дейности (например, миене на зъби), мозъкът ви ще работи различно, което ще спомогне и за умението ви за справяне с необичайни задачи.

10. Ако търсите най-изгодните стоки в супермаркета, погледнете на горните рафтове. Евтините стоки никога не се поставят на нивото на очите.

11. Свещите ще горят по-дълго, ако ги сложите във фризера за няколко часа, преди да ги запалите.

12. Ако искате да проверите качеството на тонера, можете да го направите най-лесно с логото за Google, защото съдържа всички основни цветове.

13. Колкото по-бързо се храните, толкова по-бързо качвате килограми. Учените са установили, че хората, които са се хранили по-бързо, са качили 2 килограма за месец, докато хората, които са се хранили по-бавно, са качили едва 500 грама.

14. Предстои ви разходка в зоологическата градина? Облечете се в цветовете на униформите на служителите, тъй като по този начин животните няма да се страхуват от вас.

15. Бананът е известен и като „плодът на щастието“. Ако за закуска изберете банан, настроението ви ще се подобри и ще се справите по-лесно с негативните емоции.

16. Ако пиете кафе преди тренировка, то ще подобри метаболизма и ще горите повече калории.

17. Ако ви ухапе комар, просто сложете затоплена лъжица върху ухапаното място. По този начин сърбежът ще спре.

18. Когато се обадите на 112, най-напред кажете адреса си.

По този начин спасителният екип ще тръгне към адреса преди обаждането да е завършило.

19. Кратката дрямка през деня подобрява паметта и намалява риска от сърдечносъдови заболявания. Но ако спите повече от 9 часа на денонощие, ще отслабите имунната система.

Бонус:

Ако искате да разберете какво е мнението на някого за вас, просто разчетете езика на тялото му. Кръстосаните крака и ръце изразяват скептицизъм и позата се свързва с отбрана. Ако краката и ръцете са отпуснати покрай тялото, то човекът срещу вас се чувства комфортно във вашата компания.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via