Плевенски лекари стопиха туморите на 10 онкоболни чрез уникален метод

Десет раковоболни излязоха излекувани от плевенска клиника, благодарение на уникален метод, който прилагат медиците там. Става въпрос за Хайфу центъра (HIFU – High Intensity Focused Ultrasound) в Плевен, който заработи наскоро.

В него се работи по уникална световна технология, която стопява туморите на онкоболни хора. Чрез него клетките се унищожават с ултразвук, който се подава от точна апаратура, която поразява само болните клетки, а здравите щади.

Преценката дали методът е подходящ за даден пациент и диагноза, става след като болният бъде консултиран от специален екип. Технологията за лечение е една от най-модерните и ефикасни в цял свят.

Сред вече излекуваните имало пациенти с миоми и тумори на панкреаса. Повечето от тях са били доброкачествени, но сред десетимата имало и двама души с напреднал рак.

Тъй като операциите са безкръвни, хората, подложени на лечение, могат да си тръгнат още на другия ден. Често дори не е нужно и използването пълна упойка, което допълнително не натоварва организма на болните.

Уникалният метод на лечение е по идеята на проф. д-р Григор Горчев, ректор на Медицинския университет в Плевен. В клиниката освен български специалисти, работи и китайски лекар, който има опит при работа с уникалния апарат.

Очаква се новия метод да бъде представен официално в края на януари.

Източник: lechitel

Следвайте ни в социалните медии