Плащаме новите изтребителите поне 8 години, може и 12 дори

F-16, "Грипен", "Юрофайтър" - пряк лобизъм нямало, само през медиите

Военният министър Красимир Каракачанов смята, че е най-добре плащането за новите изтребители да бъде разсрочено за няколко години.

“Аз искам да разсрочим плащания за изтребителите за минумум 8 години, а в хода на разговорите може да ги направим и 10 или 12 години”, обясни той пред Нова телевизия.

Той призна, че никой не е лобирал пред него за определен тип изтребител.

“И експертите, и политиците имат различни предпочитания – едните предпочитат F-16, другите – “Грипен”, а трети – “Юрофайтър”. Пред мен нито американците, нито шведите, нито италианците са лобирали по един или по друг начин, но през медиите се прави лобизъм за едните или другите”, обясни военният министър.

Според него обаче същинският разговор по темата още не е започнал.

“Ако правителството ме натовари да започна преговори с участниците в конкурса, аз ще се опитам да извоювам максимално добри условия и цени”, каза още той.

Каракачанов коментира и случилото се в Асеновград в началото на тази седмица и последвалите протести в града.

“В Асеновград имаше поредно проявление на нашите съграждани, роми, които в последните 25-26 години научиха, че имат права, но не пожелаха да научат, че имат и задължения. В последните 25 години това население беше оставено на произвола на съдбата, беше оставено да намери дупките в нашата социална система, да получава средства без да работи, да не желае да се интегрира и да не спазва законите”, коментира още Каракачанов.

“Ние говорим за липса на работна ръка, а в същото време не малка част от нашите съграждани предпочитат да живеят на социални помощи и чрез измами да докарват допълнителни средства”, добави той и подчерта: “Законът трябва да е еднакъв за всички”.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via