Петна по обувките през зимата? No way!

Тази година решихме да се справим с неприятния ефект докато е време и да не оставяме петната да се разширяват с явни граници.

Зимата със сигурност се отразява на всеки един аспект от живота ни, „сервирайки“ ниски температури, мрачно време, сняг и… бели петна по обувките.

Те се появяват обикновено от солта, хвърлена по улиците против замръзване и могат да бъдат точно толкова упорити, колкото и открояващи се.

Представяме ви няколко съвета за това, как да премахнете петната и да третирате повърхността на обувките си така, че да запазите вида им за по-дълго време.

1. Заемете се с петната веднага

Солта наранява основата на вашите обувки, особено при деликатните кожени покрития. Тези петна са като всички останали – колкото по-дълго време останат върху повърхността, толкова повече ще проникват и по-трудно ще бъде да се премахнат. Не отлагайте тази работа за утре, а се захванете на момента.

2. Използвайте оцет, разреден с вода

Самостоятелно, оцетът ще свърши работа – просто използвайте малко количество върху хавлиена кърпа и почистете с нея. Желателно е да се разреди с вода, за да редуцирате максимално специфичната миризма. Оцетът прониква в материала, от който са направени обувките, и разгражда солта. Просто търкайте, докато петното изчезне.

3. За велурени обувки използвайте четка

Може да ви се наложи да използвате четка, за да ускорите проникването на оцета във фибрите на материи като велур, например. Най-добре е да заложите на мека четка, но избягвайте металните такива.

4. Крем за кожа, след като изсъхне

Солта и оцетът могат да изсушат кожата, което да доведе до промяна на цвета и дори напукване. За да предотвратите подобно нещо, след като сте почистили с оцет, изчакайте да изсъхне добре и намажете повърхността с крем за кожа. Не използвайте този съвет, ако обувките ви са от велур.

5. Завършете със спрей против петна

За да предотвратите бъдещи петна от сол, използвайте специален спрей, който създава защитен слой. Имайте предвид, че продуктите против пропускане на вода не са същите. Те са много силни и запушват порите на кожата, което не ѝ позволява да диша.

Източник: tialoto.bg

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via