Перфектното Коледно пътуване: 10 града в Европа за задължително посещение

Коледа в Европа е синоним на заснежени пейзажи, стари традиции, готически катедрали с прекрасни коледни хорове и очарователни средновековни площади, които отварят известните коледни пазари.

Кои градове са най-подходящи за посещение на този празник?

Прага, Чешка република

Прага празнува Коледа в реален мащаб. Архитектурата на града е перфектният фон за пиене на горещо варено вино и се потапяме в коледната треска. Зимата в столицата е готина, но вървейки по великолепните готически сгради, покрити със сняг, по калдъръмени улички, шепнейки за призраците на миналото, изглежда, че се вписвате в нова картичка на Нова година.

Чешките базари са сред най-добрите в Европа. Можете напълно да се потопите в традициите и атмосферата на почивка на Стария градски площад. Навсякъде има малки украсени дървени павилиони, пълни с празнични стоки и чешки деликатеси, например траельник – традиционни сладкиши, пълни с карамелизирана захар.

Виена, Австрия

Трудно е да се намери град, където Коледа се празнува точно толкова изящно. Блестящи коледни пазари, стари кафенета, прекрасни улици, древна, красиво осветена архитектура – всичко това дава на града вълшебно очарование. Във Виена можете да се насладите на колбаси, греяно вино и пресни сладкиши, да карате кънтри на площада в кметството, да посетите Музея на снежната топка и да отидете на един от легендарните коледни концерти, провеждани в църквите по това време на годината.

ЕТО ПЪЛНИЯ СПИСЪК НА ГРАДОВЕТЕ, КОИТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ПОСЕТИТЕ НА КОЛЕДА!

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via