Панихида за голяма трагедия събра Жан Виденов и Михаил Миков

Изминаха 20 години от гибелта на трите депутатки от БСП.

Двамата бивши председатели на БСП Жан Виденов и Михаил Миков отидоха заедно в град Грамада, Видинско, за да поднесат цветя на гроба на загиналата преди 20 г. народна представителка от БСП Емилия Томова, информира “24 часа”. На 10 юли 1996 г. Томова и колежките й, депутати от БСП, Румяна Николова и Мария Захариева загинаха при катастрофа край ловешкото с.Абланица, на път за Велико Търново за честване на 5-годишнината от приемането на Конституцията.На панихидата в Грамада беше и здравният министър в правителството на Виденов д-р Мими Виткова, колеги и съратници на Томова.

“Днешното отбелязване на 20-годишнината от кончината на Емилия и нейните другарки е един добър повод за по-младите да не забравят, че в този живот другарството, солидарността, човешкото отношение към болките на хората продължават да бъдат ценности, въпреки че се внушава друго, въпреки че тежкият живот кара хората да бъдат много по-затворени, по-индивидуалисти. Емилия е ярко доказателство, че един живот, който е светил, няма как да угасне и спомена и делото ще го носим и ние, които сме тук, и хилядите, които я познаваха”, каза в словото си Миков.

Емилия Томова е избирана за народен представител от Видински избирателен район в VII-то Велико Народно събрание, 36-тото Народно събрание и 37-то Народно събрание.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via