Отпускат 250 000 лева за нова зала за срещата на 11 президенти у нас

Правителството отпуска 250 000 лева на администрацията на президента за изграждане и оборудване на зала за предстоящата среща на президентите от формата „Арайолуш”.

С парите сградата на президенството ще се сдобие с новоизградена и оборудвана зала, която трябва „да отговаря на представителните функции на институцията, и за осъществяване на международната програма на президента във връзка с домакинството на България на Срещата на държавните ръководители от групата Арайолуш”, се посочва в решението на правителството.

През есента на изминалата година срещата се проведе на две места в Германия – в замъка „Вартбург” и в град Ерфурт, там държавните глави обсъдиха бежанската криза.

Още тогава стана ясно българското домакинство на формата и не е ясно защо средствата не са включени в бюджета на президента още с гласуването му за тази година.

През септември, в новата зала, страната ни ще бъде домакин на президентите на Германия, Австрия, Полша, Унгария, Словения, Латвия, Естония, Португалия, Финландия, Италия и Малта.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via