Фермер от Смядово се закани: Ще мачкам ромите крадци с трактор!

Стъпкани са бостаните, най-хубавите домати са обрани. Без плод са и овощните градини. Хората вече са готови на всичко, за да спрат набезите.

Фермер от Смядово заплаши, че ще мачка крадци с трактора си. Пред камерата на БНТ той каза, че ромските набези в земите му са ежедневни, но от полицията не намира съдействие. Напрежението в Смядово ескалира заради непрекъснатите набези на крадци, които разграбват реколтата на местните жители.Кражбите най-вероятно са дело на новонастанили се ромски семейства. Постигнатото с много труд вече е унищожено. Стъпкани са бостаните, най-хубавите домати са обрани. Без плод са и овощните градини. „Снощи три набега имаше. Пред полицейски служител залових кон без да го удрям. Сложих го на ясла с вода и с храна“, разказва Стоянов.

После собственикът дошъл и срещу 100 лева искал да го освободи. Стоянов обаче е непреклонен, както и другите потърпевши. Напрежението в градчето е толкова голямо, че вече са готови на всичко. „Никой не разбира от дума. Ще запаля трактора и ще мина отгоре им“, споделя млад мъж.

Ромите обаче смятат, че са несправедливо набедени. „Запалиха ми детската ясла. Само за един месец е унищожено всичко в центъра“, каза пък кметът на Смядово Иванка Петрова.

От тази нощ полиция и граждански патрули въдворяват ред.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via