fbpx

Още петима изгоряха покрай Митьо Очите!

Групата обвиняеми, свързани с Димитър Желязков-Митьо Очите, е нараснала до 13 души.

През август 2018 г. под ръководството на Специализираната прокуратура бяха извършени арести на около 20 човека. Обвинения обаче получиха само осмина.

Според държавното обвинение Митьо Очите е ръководител на организирана престъпна група за изнудвания, побои, палежи и др., в която влизат Иван Найденов, Иван Пишиев, Венцислав Христов, Радослав Николов, Йордан Въчев, Калоян Колев и Пейко Янков.

Според високопоставен източник на „Флагман“ от службите, обвинения са получили още петима и групата е набъбнала до 13 души. В момента шестима от тях били в ареста.За обвинението срещу Станислава анонсира баща й в събота преди гледането на мярката му за неотклонение. До момента обаче няма официална информация по въпроса.

Потърсени за коментар, от пресцентъра на Специализираната прокуратура запазиха мълчание за обвиненията към Станислава Желязкова и за нарастването на групата на Очите. По информация на „Флагман” разследващите са уличили Желязкова, че се изявявала като посредник в отчета между членове на групата и баща й Митьо Очите.

Адвокатът на Димитър Желязков на делото в Специализирания наказателен съд в събота също засегна случая с дъщерята. Естествено той я защити и се присмя, че обвинението към нея е как заплашвала продавачка на варена царевица в Слънчев бряг, като я удряла с капак от тенджера. Това било, меко казано, несериозно.

Адв. Илиан Василев на делото в горната инстанция в четвъртък разкри и че досъдебното производство е пред приключване.
„Неслучайно вече ни определят дата за предявяване на разследването”, посочи той.

Предявяването е насрочено за идния понеделник.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x