fbpx

Вижте храните, които се справят с язвата на стомаха по-добре от лекарствата

772

Язвата на стомаха е често срещано заболяване. От нея страдат и млади, и възрастни хора. Тя трябва да се лекува незабавно. Ако не й се обърне внимание, може да доведе до кървене или дори до дупки в червата или стомаха.

Традиционното лечение на язви се основава на лекарства, които понякога предизвикват отрицателни странични ефекти, като главоболие и диария. Но в някои случаи просто не можете да избегнете приема на конвенционални лекарства. Не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар за диагноза и подходящ план за лечение. В допълнение, можете да опитате някои прости, но ефективни естествени средства вкъщи, които ще помогнат за облекчаване на болката и ще лекуват язвата.

Какви продукти ще помогнат при лечението на язви?

Банани

Бананите могат да помогнат за излекуване на стомашни язви, насърчавайки клетъчната пролиферация в стомаха. В допълнение, някои антибактериални съединения присъстващи в бананите, могат да инхибират растежа на бактериите, причиняващи язва. Бананите също укрепват стомашната лигавица и спомагат за намаляване на възпалението. Едно проучване от 1986 г., публикувано в списание Ethnopharmacology, предполага, че лечението с бананов прах не само повишава резистентността на лигавицата към улцерогените, но и насърчава заздравяването, като причинява клетъчна пролиферация.

Зеле

Зелето е добро средство за стомашни язви. Като храна с млечна киселина, зелето подпомага производството на аминокиселина, която стимулира притока на кръв към стомашната лигавица. Той помага в процеса на оздравяване. В допълнение, зелето съдържа витамин С, който е полезен за борба с инфекцията H. pylori. Проучване, проведено през 2014 г., показва, че воден екстракт от прясно зеле помага да се увеличи стойността на рН на стомашния сок и затова може да се използва за лечение на остри стомашни язви.

Рецепта: Нарежете половин зелка на парчета, след това добавете в блендера малко вода. Разбърква се до получаване на хомогенна маса. Пийте пресен сок преди хранене всеки ден в продължение на няколко седмици.

Мед

Известно е, че медът е богата на антиоксиданти храна, която има различни ползи за здравето. Това включва намаляване на риска от сърдечни заболявания, инсулт, подобряване на здравето на очите и дори елиминиране на някои видове рак. Освен това се смята, че медът предотвратява образуването и насърчава заздравяването на много рани, включително язви. Учените смятат, че антибактериалните свойства на меда могат да помогнат в борбата с H. pylori, което провокира развитието на стомашна язва. Различни изследвания върху животни потвърждават способността на меда да намали риска от развитие на язва, както и да ускори заздравяването.

Източник: zdrave.tо

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...