Осем фактора, определящи сексуалното привличане

Замисляли ли сте се някога над въпроса кои са факторите, определящи сексуалното привличане? Не се мъчете. Специалистите имат отговор на този важен въпрос.

Те определят осем интересни фактора, отговорни за това да сме сексуално привлечани от някой друг. Ето ги и тях:

Привличат ни хора, които изглеждат като нас

В изследване група от хетеросексуални мъже и жени са помолени да оценят привлекателността на няколко лица, които са им показани. Сред тях е и тяхното, което е променено с помощта на дигиталните технологии в такова от противоположния пол.

Изследването сочи, че това лице е посочвано като по-привлекателно от останалите.

При ускорен пулс

Ако вече сте физически възбуден, например след фитнес тренировка, и срещнете нов човек, можете да бъдете привлечени сексуално от него. Причината: мозъкът ви може неправилно да отнесе физическата възбуда към срещата с новия човек.

Ефектът на алкохола

Изследвания водят до извода, че хората, употребяващи алкохол, дават по-висока оценка на привлекателността на непознати. Алкохолът също така променя начина, по който привлекателността се приема.

Привличат ни свободните хора

Тези, които са обвързани, често са привлекателни, но по-скоро за романтична връзка. За тези обаче, които търсят просто секс, привлекателни са тези, за които се знае, че са свободни.

Какви думи използвате?

Ако искате да бъдете възприет по-добре, използвайте прости думи, когато се запознавате. И за мъжете, и за жените просто „здравей“ или „здрасти“ се определя като по-добър вариант при запознанство.

Подбирайте и прости въпроси, като например „Искаш ли да танцуваме?“, съветват психолози.

Привлекателността се подсилва и от другите сензори

За да бъдем привлечени от някой друг, е важно не само как изглежда той, но също така как мирише, какъв е дъхът му и т.н.

Какво е облеклото

Хетеросексуалните мъже са в по-голяма степен привличани сексуално от жени, носещи червени дрехи, в сравнение с който и да е било друг цвят.

Кой сезон е

Нещата, които ни привличат сексуално, се променят през различните сезони. Според изследвания хетеросексуалните мъже са привличани от женските тела в много по-голяма степен през зимните месеци, отколкото през летните.

Следвайте ни в социалните медии