Опасен градски транспорт (Видео)

За това алармират от сдружение “Спаси София”. Екип на „Здравей, България” провери в какво състояние е оборудването за аварийна безопасност.

Оказа се, че в доста от градските автобуси липсват основни части, нужни за реакция при инциденти на пътя.

„По наши наблюдения в повече от 100 автобуса в градския транспорт на София липсват задължителните по закона аварийни чукчета и кранове за аварийно отваряне на вратите в случай на възникване на инцидент. Това е голям проблем за сигурността на пътниците”, каза Андрей Зографски от „Спаси София”.

Шофьорите на автобусите обясняват, че те масово се крадат, особено в района на „Студентски град”.

„Проблемът с кражбите може да се реши много лесно, като се поставят такива чукчета, които имат метални въжета. По този начин може да бъде предотвратена кражбата. Несериозно е служителите на Центъра за градска мобилност да се оправдават с тях”, на мнение е Зографски.

Той призова за оставката на Слав Монов, който е директор на „Столичен автотранспорт”. По думите му това е поредният проблем в дружеството, който не се решава, а градският транспорт в София е опасен.
Слав Монов от своя страна коментира, че в новите автобуси чукчетата са с аларма и така не могат да бъдат откраднати. Той потвърди, че в старите те масово се крадат. От „Столичния автотранспорт” съответно ги подменят.

„Тези чукчета обаче струват доста пари – около 30 лева е едното. В този смисъл е доста скъпо да бъдат подменяни”, обясни Монов.

„Предстои старите автобуси да бъдат сменени. До Нова година трябва да получим 102 автобуса, а след това още 60. Така 90% от тях ще бъдат нови и ще бъдат оборудвани с нужните кранове и чукчета”, поясни директорът на „Столичния автотранспорт”.

За повече информация гледайте видеото.

Видео:

 
Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via