fbpx

Охолният живот на 26-годишния принц на Бруней

Той е запален играч на поло и представляваше Бруней на Игрите на Югоизточна Азия, които се проведоха в Малайзия тази година.

Има много неща, които не знаем за азиатската страна Бруней – малка държава на остров Борнео, но едно нещо знаем със сигурност и то е, че страната има принц, който не се притеснява да показва богатството си.

На 26 години негово кралско височество принц Абдул Матеен споделя снимки от лудия си живот и приключения със 733 000-те си последователи в Instagram, където е известен просто като Матеен, пише Business Insider.

Той е един от петимата синове и седем дъщери на султана на Бруней Хасанал Боклиах. Благодарение на нетното богатство на баща му, оценявано на 20 млрд. долара, принцът води доста разточителен  начин на живот.

Той играе поло, пътува с частни самолети и прекарва много време на удивителни плажове и в компанията на диви животни.

Когато журналист на списание GQ Thailand интервюира принца, той го определя като „земен човек, който не обича да се фука с богатството на семейството си“, и „се интересува повече от обикновения живот, страстите си, времето със семейството и приятелите си и другите си благородни занимания“.

26-годишният принц Матеен беше определен от списание GQ за „един от най-желаните ергени на Азия със синя кръв“.

Той е роден на 10 август 1991 г. в семейството на султан Хаджи Хасанал Болкиах и втората му съпруга Пуан Хджих Мариам. Двамата се разведоха през 2003 г.

Принцът носи изключително скъпи часовници, заобиколен е от лъскави коли и често се появява в компанията на екзотични и скъпи животни, включително малки тигърчета. Той нарича себе си „баща на тигрите“.

Принц Матеен изглежда заделя много време и за пътуване – с круизен кораб по Средиземно море или изследвайки пустинята и тропически острови.

Младата кралска особа има силни връзки с Великобритания. Принцът е лейтенант от брунейската армия и е завършил Кралската военна академия Сандхърст през 2011 г.

Той нарича постижението си „най-хубавото нещо, което съм правил някога“. Матеен влязъл в Сандхърст на 18-годишна възраст и бил един от най-младите кандидати.

„Сандхърст е преди всичко 44-седмичен изтощителен курс по лидерство, психическа и физическа сила и в основни линии тества способността ви да действате под изключително напрежение“, споделя принцът пред тайландското издание на GQ.

„Трябваше да копаем окопи три последователни дни, без да спим и всеки  път, когато усещах, че заспивам, инструкторите му ритаха и ме събуждаха. Целта им беше да ни изтощат физически до краен предел“, допълва принц Матеен.

„След като бях изтощен до краен предел, те ме караха да мисля и да разрешавам проблеми, това беше едно от най-трудните неща, които съм правил някога“, споделя още той.

По-късно принцът завършва University of London’s School of Oriental and African Studies (SOAS), където получава магистърска степен по изкуства.

Неговата любов към спорта и атлетиката няма граници. Принцът развива страст към бокса, след като наема треньор по време на престоя си в Лондон и се интересува много от смесени бойни изкуства.

„Бях в армията, така че всичко, което поддържа добрата ми форма, ме прави щастлив. За мен е много важно да бъда активен и в добро физическо здраве“, споделя принцът пред GQ.

Сред спортовете, които практикува, са голфът, карането на ски, гмуркането, гребането и дори бънджи скоковете.

Принц Матеен обича да лети със самолет, което не е изненадващо, защото баща му има собствен самолет и хеликоптер.

Младата кралска особа твърди, че когато не спортува и не изпълнява кралските или военните си задължения, е „обикновено момче“, което обича да прекарва свободното си време с близките си приятели.

„Имам наистина голямо семейство, но съм най-близък с големия ми брат и двете ми сестри. Правим всичко заедно, израснахме заедно и живеем заедно“, споделя принцът пред GQ.

Кралските задължения на принц Матеен включват представляване на баща му по цял свят. Той изпълнява военните си задължения в униформа, носи костюм при държавни дейности и има невероятни дрехи за официални приеми.

Принцът има 733 000 последователи в Instagram и смята, че социалните мрежи са прекрасен начин да покаже интересите, страстите и хобитата си.

„Когато използвам социалните мрежи, искам да покажа колко красив е Бруней и какви са моите страсти. Бруней е малка страна, но предлага много красиви гледки и можете да правите много неща през деня“, споделя принцът пред GQ.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x