fbpx

Очаква ни слънчев петък и застудяване в почивните дни

Над по-голямата част от страната денят започва предимно със слънчево време. Към обяд от запад-северозапад облачността ще се увеличава. Привечер в северозападните райони ще започнат валежи. Максимални температури днес ще са предимно между 23 и 28 градуса.

През нощта, валежи ще обхванат Западна България и ще се усилят. От северозапад и североизток ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат.

Над Черноморието е предимно слънчево. Максималните температури са между 25 и 27 градуса. Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд облачността ще се увеличи и до вечерта ще започнат валежи, които през нощта срещу събота ще се усилят. Ще духа силен югозападен вятър.

В събота над цялата страна ще бъде облачно, с валежи, ще нахлува студен въздух и дневните температури ще се понижат значително. Максималните температури ще са от 8 до 10 градуса в Западна България и до 16-18 градуса в югоизточните райони.

На места валежите ще са интензивни и значителни, а в Югоизточна България придружени с гръмотевици. С понижението на температурите, в районите с надморска височина 700-800 метра, дъждът ще преминава в сняг.

В неделя от запад валежите ще спират. В началото на седмицата ще е ветровито, хладно и с променлива облачност. Минимални температури ще са предимно от 3 до 8 градуса.

Източник: news.bg

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x