fbpx

Новият завод на VOSS търси 500 работници

3 739

Новият завод на германския гигант в областта на производството на части за леки и товарни автомобили в село Баховица ще търси служители в четири близки региона – Ловеч, Плевен, Севлиево и Троян, а на работниците ще бъде осигурен безплатен транспорт от дома до работното място, заяви Роланд Вайс, управляващ директор за България.

В завода, изграден на мястото на фабриката, в която се произвеждаха автомобилите Great Wall за българския пазар, ще бъдат наети 500 души. Първите наети в компанията вече са пратени на 3-месечно обучение в завода в Полша, където се произвежда продукция, подобна на тази в България. До края на май ще бъдат наети още 150 души. „Всички имат възможност за професионално развитие в компанията и шанс за бързо достигане на лидерски позиции“, уверяват от VOSS.

Екипът тук ще бъде както от служители на производствените линии, така и от експерти по качеството, складови оператори, вътрешни логистични оператори и инженери.

Сега за завода предстои инсталиране на машините, а производствените линии да бъдат въведени в експлоатация, за да може първата поръчка да бъде готова за износ през май 2019 г.

Компанията първоначално обяви, че крайната цел е да бъдат наети 1 000 души, което най-вероятно ще се случи до края на 2020 г.. Фабриката е разположена в „Индустриален парк Баховица“. Наети са 15 000 кв. м обща площ с дългогодишен договор, като първоначалната инвестиция е 15 млн. евро.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x