fbpx

Нова схема – „крадат“ номера на светофар

1 978

Пред спрял на кръстовище автомобил минава млад мъж с нахлупена качулка. Навежда се и буквално за секунди сваля регистрационната табела, след което хуква. Сащисаният шофьор го погва, но се оказва, че крадецът не е сам, а самият номер си е на мястото – за разлика от някои вещи в купето.

За новата измамническа схема разказва руският вестник „Аргументи и факти“. Целта, както обикновено, е водачът да бъде изкаран от колата, след което съучастници на „крадеца“ задигат всичко ценно от салона.

Проблемът е, че дори да бъде заловен, извършителят не може да бъде подведен под отговорност, тъй като се оказва, че той дори не е докоснал регистрационната табела, а носи съвсем друга в пазвата си. Шофьорът обаче не вижда това и остава с впечатлението, че са отмъкнали неговия номер.

Практически недоказуема е и връзката на „крадеца“ с апашите, които претарашват автомобила, докато водачът гони Михаля. Единственото противодействие на схемата е запазване на самообладание и повече внимание към личните вещи в колата.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори